Skip to main content

Next Admin ERP systeem

Het startscherm van Next Admin ziet er (na het inloggen) uit als een desktop. Van hieruit zijn alle modules bereikbaar middels het "start" menu onderin of via de snelkoppelingen op het bureaublad of taakbalk.

Web-based

Het Next Admin ERP systeem is volledig web-based: dit wil zeggen dat het startscherm en alle modules in een browser bereikbaar zijn. Alle moderne browsers worden ondersteund.

Next Admin Desktop overview

Meerdere schermen

Door de desktopstijl van het ERP systeem is het mogelijk meerdere schermen tegelijk te openen en deze naast elkaar te tonen. Alle schermen zijn in grootte aan te passen, te minimaliseren en te maximaliseren. Zo kan elke gewenste opstelling gemaakt worden om het perfecte overzicht te bewaren en zo efficiënt mogelijk te werken.

tip

Maak gebruik van de "tile" en "cascade" opties om de schermen automatisch te hergroeperen

Geopende schermen worden onderaan het scherm in de taakbalk toegevoegd. Van hieruit kunnen ze weer de focus krijgen mocht een scherm uit het zicht zijn verdwenen.

Next Admin Desktop overview

Standaard scherm functionaliteit

Over het algemeen zijn er binnen Next Admin twee typen schermen: zoekschermen en detailschermen.

Door te dubbelklikken op een record uit de resultaten van een zoekscherm kan een detail scherm worden geopend. Via de rechter muisklik kan een context menu worden geopend om gerelateerde schermen te openen (bijvoorbeeld direct de klant details openen bij een order).

Zoekschermen

In een zoekscherm is een grid in tabelvorm zichtbaar waar voor een bepaald type entiteit binnen het systeem een overzicht wordt gegeven van alle data en waarin gezocht, gesorteerd en gefilterd kan worden. Het filterveld samen met de Add en Delete buttons zijn standaard aanwezig en afhankelijk van het type scherm kunnen er nog extra filter mogelijkheden zijn. Ook zijn er bij de meeste schermen import- en exportmogelijkheden van en naar excel of csv.

Next Admin Desktop overview

Detailschermen

Detailschermen zijn horizontaal opgesplits in twee delen: de details van een geselecteerd record (bijvoorbeeld de gegevens van een klant) en een tabverzameling met gerelateerde gegevens (bijvoorbeeld de orders of facturen van een klant).

Een detailscherm heeft standaard een Save en Close button om het scherm op te slaan of te sluiten. Soms zijn er extra mogelijkheden toegevoegd om op een detailscherm te kunnen uitvoeren.

Next Admin Desktop overview

info

Wanneer er niet-opgeslagen wijzigingen worden gedetecteerd zal dit duidelijk worden aangegeven

Sortering en paginering

Alle zoekschermen binnen Next Admin kunnen oplopend en aflopend worden gesorteerd door op een kolomheader te klikken. Kolommen kunnen ook tijdelijk verborgen worden.

Wanneer er te veel resultaten zijn gevonden om te kunnen tonen binnen een scherm zal een paginering worden getoond onder de resultaten. Hier kan door- of teruggeklikt worden of direct een pagina worden geopend.

Next Admin Desktop overview