Skip to main content

Elektronisch factureren (e-invoicing)

Elektronisch factureren, ook wel bekend als e-invoicing, is een manier om facturen efficiënter en sneller te verwerken. In plaats van papieren facturen te versturen en te verwerken, kunnen facturen digitaal worden verzonden en verwerkt. Dit kan leiden tot tijdsbesparing, vermindering van fouten en verbetering van de efficiëntie. Een belangrijke standaard voor elektronisch factureren is UBL (Universal Business Language).

Universal Business Language (UBL)

UBL is een open standaard die wordt onderhouden door de OASIS (Organization for the Advancement of Structured Information Standards). Het biedt een formaat voor elektronische facturen dat kan worden gebruikt door bedrijven en overheid organisaties. Dit stelt ondernemingen in staat om facturen te versturen en ontvangen in een standaard formaat, waardoor het proces van factureren efficiënter en sneller verloopt. Dit betekent dat bedrijven niet langer afhankelijk zijn van papieren facturen, wat leidt tot kostenbesparingen en een betere efficiëntie.

Een belangrijk voordeel van UBL is dat het een universele standaard is. Dit betekent dat bedrijven wereldwijd deze standaard kunnen gebruiken, zonder zich zorgen te hoeven maken over compatibiliteitsproblemen. Dit is in tegenstelling tot andere standaarden die alleen beschikbaar zijn in bepaalde regio's of landen.

Een ander voordeel van UBL is dat het een automatisering van processen biedt. Dit betekent dat bedrijven geen tijd hoeven te besteden aan het manueel verwerken van facturen. In plaats daarvan kunnen facturen automatisch worden verwerkt, waardoor tijd en geld wordt bespaard. Dit is vooral handig voor bedrijven die veel facturen versturen of ontvangen.

info

In het ERP systeem van Next Admin kan er per klant worden ingesteld of deze de facturen in PDF formaat of elektronisch in XML formaat moet ontvangen. Ook een combinatie is mogelijk. Verder kan er worden ingesteld om de documenten op verschillende e-mailadressen te ontvangen.